top of page
Søk
  • Forfatterens bildeÅdne

Edge World kjøper Honne Hotell og Konferansesenter sammen med partnere.Honne Hotell og Konferansesenter har fått nye eiere!

Odin Gruppen AS og Edge World AS har kjøpt Honne Hotell og Konferansesenter og overtar driftsselskapet 15 januar 2023.


Odin Gruppen AS og Edge World AS offentliggjør i dag enighet om kjøp av Honne Hotell og konferansesenter fra Skogbrukets kursinstitutt (en sammenslutning av skogeiere i Innlandet).

Overtakelse av hotellet er satt til 15.01.2023.


Etter en tids forhandling og diskusjoner rundt overtakelse og konsept videre for hotellet har partene blitt enige om å en kjøpekontrakt hvor alle parter er fornøyde. Dagens eiere har strukket seg langt for å kunne sikre at de nye eierne kan oppnå sunn drift samtidig som man investerer og utvikler eiendommen.


Kjøper vil investere i en større renovering av Honne Hotell de neste årene. I utviklingen av eiendommen vil hotellets og gårdens historie vektlegges.


- Vi er svært motivert til å sette Honne Hotell ytterligere på kartet. Målet er at hotellet skal bli Innlandets mest attraktive kurs- og konferanse hotell, attraktiv for ferie- og fritidsgjester og best på aktiviteter knyttet til hotellopplevelsen. Beliggenheten til hotellet er unik og utsikten spektakulær, høyt over Mjøsa, forteller Sondre Prestegard, CEO i Edge World.


Med seg har han Ådne Skurdal som tidligere var direktør ved både Quality Hotel Strand, Gjøvik og det som da het Comfort Hotel Grand, Gjøvik. Ådne har sett på Honne over litt tid, og synes dette var en veldig spennende mulighet.


- Jeg har drevet hoteller i Innlandet tidligere, og bodde faktisk bare 10 minutter fra hotellet i 5 år. Å få denne muligheten nå til å utvikle Honne Hotell måtte jeg bare ta. Sammen med de ansatte på Honne skal vi skape et veldig spennende produkt. Det er bare å henge med i fortsettelsen, dette blir spennende, forteller Ådne Skurdal, COO i Edge World.

- Vi gleder oss til å bli kjent med alle ansatte i tiden fremover, og allerede i ettermiddag går vi i gang med en befaring sammen med IARK for å se på hva vi skal oppgradere først, fortsetter han.


Edge World AS har lang erfaring med hotelldrift i Innlandet fra tidligere gjennom eierskapet i Haut Nordic AS. Før dette ble solgt drev Sondre Prestegard og Ådne Skurdal, Quality Hotel Strand, Gjøvik og Clarion Collection Hotel, Gjøvik. Sondre var en sterk bidragsyter til realiseringen av 68 nye rom på Strand


- Dette er en gledens dag for innlandet, Biri og reiselivet. Med Odin Gruppen AS og Edge World AS år vi en kunnskapsrik og solid eier på Honne, og det gleder reiselivet seg over, forteller en tydelig glad turistsjef for Visit Innlandet, Arne-Jørgen Skurdal.

- Edge World har erfaring fra innlandet fra tidligere og Gjøvik spesielt som kun ligger 20 minutter unna Biri, fortsetter han.


Turistsjefen gleder seg til å se resultatene av oppgraderingen som er planlagt.


Odin Gruppen AS og PPA Eiendom AS har bygget opp en betydelig portefølje av eiendommer i Innlandet som forvaltes av Innlandet Utleiebolig AS. Vi gleder oss til å både forvalte og utvikle eiendommen i sammen med Edge World, forteller Pål Henrik Kristiansen, CEO og partner i Odin Gruppen.


Hotellet ble bygget i 1972, og markerer i år 50 årsjubileum, og eierne har over noe tid forsøkt å selge hotellet.


- Det har vært krevende, men meget konstruktive forhandlinger med denne grupperingen som nå kjøper Honne Hotell som har vært i vårt eie i 50 år i år. Det føles trygt og godt å vite at Honne vil leve videre med en kompetent og solid eier, som ønsker å videreutvikle hotellet, og ytterligere sette det på kartet, forteller John Are Lindstad og Rolf Thorben Holm, henholdsvis daglig leder og styreleder i Skogbrukets Kursinstitutt.


Eierne har noen spennende planer for utvikling av eiendommen, og vil knytte til seg en rekke idrettsprofiler som vil bidra til ulike arrangementer. Anlegget ligger kort vei fra flotte treningsområder, og vil satse på flere former for team building.


- Eiendommen egner seg svært godt til både event, trening og teambuilding i tillegg til kurs, konferanse og overnatting. Vi har allerede startet samtalene og planleggingen med en rekke idrettsprofiler, Lars Havn Gilleberg,Om Honne Hotell og konferansesenter

Hotellet ligger vakkert til med storslått utsikt over Mjøsa, midt mellom de tre store mjøsbyene kort vei fra Biri. Hotellet har en rik og interessant historie som kurssted for skogbruk og ble bygget av Skogbrukets kursinstitutt tilbake i 1972 og har vært eiet av Skogbruk siden. Hotellet har i dag 66 rom og en stor konferanseavdeling i tillegg til andre bygninger og et større tomteareal.


Om Edge World

Edge World (EW) er et rådgivnings- og eierselskap innenfor hotell og reiselivsbransjen med lang erfaring i drift av hoteller, restauranter, og velværeavdelinger. Selskapet driver i dag K7 Hotel Oslo i kvadraturen i Oslo, og har ambisjon å drive og eie flere hoteller i årene som kommer. EW eier også RevMAX som spesialiserer seg på rådgivning innenfor revenue management, distribusjon og yield management, og hjelper hoteller med å prise seg riktig. RevMAX hjelper i dag 17 hoteller med omsetningsoptimalisering. EW har også eierandeler i andre selskaper.


Om Odin Gruppen AS / PPA Eiendom AS / Innlandet Utleiebolig AS

Odin Gruppen er en bolig- og næringsutvikler med hovedkontor i Oslo og avdelingskontor i Brumunddal.

I tillegg til egne prosjekter, gjør vi også samhandlingsprosjekter med andre kjente utbyggere og selvstendige grunneiere. Hele prosjektreisen løser vi i eget hus, med egne konsulenter innenfor de aller fleste fagområder. Odin Gruppen er et partnereid uavhengig konsern med solide og erfarne investorer. Odin Gruppen utvikler i dag ca. 15 prosjekter med en realisasjonsverdi på ca. NOK 2 milliarder. Vi har ca 480 boliger, 300 fritidseiendommer og 9.000m² næring under utvikling.


60 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Aksjesalg i Edge World

Sondre Prestegard har solgt aksjene i Edge World til sin mangeårige partner Ådne Skurdal. Sondre vil jobbe videre med investeringer og prosjekter i sitt SP Hospitality, mens Ådne vil videreutvikle Edg

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page